Mitä nyt noita avautuvia katselin, niin niissä näyttää olevan alussa aakkosellinen luettelo hautojen omistajista ja/tai haudatuista. Sen jälkeen seuraa hiukan tarkempia tietoja haudoista ja haudatuista. Sukututkija voisi siis hyvällä onnella löytää näistä luetteloista ennen sotia kuolleen sukulaisensa hautauspäivämäärän. Jos hautausmaista on säilynyt karttoja, voisi haudan ehkä paikallistaa tarkemmin. Sen löytäminen nykypäivän Viipurista ei kuitenkaan liene ihan yksinkertaista.
Lähde: pixabay
Kiinnostaisi tietää, onko luetteloita säilynyt myös muissa seurakunnissa. Itse en muista aiemmin nähneeni, mutta seurakuntien hallussa olevia 1900-luvun arkistoja ei ole enää pitkään aikaan päässyt tutkimaan. Lieneekö luetteloita mikrofilmattukaan? Jos joku on sellaisia tavanunut, kuulisin mielelläni, missä seurakunnissa niitä on.
Voimmekohan Suomessa joskus päästä sellaiseen tilanteeseen, että hautapaikan omistaminen ja/tai haudassa lepääminen yli 70 vuotta sitten olisi kaikille avointa tietoa? Ihan vain periaatteesta valitan. Olen aina saanut arkistolaitokselta käyttöluvan, kun olen sellaista anonut, eikä lähin maakunta-arkistokaan ole kaukana.
Hei! Kiitos havainnosta - käyttörajoitukset on nyt saatettu ajan tasalle eli poistettu tässä tapauksessa tarpeettomina.
VastaaPoista