tiistai 15. marraskuuta 2016

Paljon tehtävää


Loppuvuoden aikana pitäisi ehtiä monenlaista:


  • Siirtää vanhalta koneelta säilytettävät tiedostot pilvitallennukseen ja/tai ulkoiselle kiintolevylle. Jälkimmäinen kyllä on myös niin iällä, että muistitikun ostaminen tätä tarkoitusta varten ei ehkä olisi ihan huono idea. Sukututkimusohjelmasta on  otettava gedcom-tiedosto ja ajettava se toisen tietokoneen ohjelmaan, jotta ohjelma päivittyy ajan tasalle. Myös Geneanetin tiedot pitää päivittää. Lopuksi tulee muistaa ylikirjoittaa vanhan koneen kiintolevy ja viedä kone elektroniikkaromun vastaanottoon.
  • Sukututkimussivuni ovat uinuneet muutaman kuukauden suloista ruususen unta. Ehkä nyt olisi aika katsoa, onko niille lisättävää tai korjattavaa. Ainakin Kelan hakemistokorteilta ja henkikirjoista on löytynyt uutta tietoa sitten viimeisten päivitysten.
  • Karkun Krapin ja siihen liittyvien sukujen tutkiminen on edelleen pahasti kesken, kuten näitä tekstejä lukeneet ehkä ovat havainneet. Pikku hiljaa... Mielelläni tekisin sukututkimusta myös toimeksiannosta jollekin toiselle. Pyynnöt ovat kuitenkin vähentyneet viime vuosina. Digitaalisessa muodossa oleva kirkonarkistojen materiaali on tehnyt mahdolliseksi tutkia itse ja Facebook- ym. ryhmät tarjoavat paikan pyytää apua, kun omat taidot eivät riitä. Hyvä kai niin.
  • Sitten pitää vielä miettiä, jatkaako tämän blogin kirjoittamista vai suuntautuako johonkin muuhun. Olen tainnut aiemminkin mainita vaihtoehtona blogin avaamisen sukututkimussivujen yhteyteen ihan oikean nimen kanssa. Juttuja omasta suvusta, ehkä selvästi tätä tahtia harvemmin. Asia on hautumassa.

 Lähde: pixabay
Nämä ovat tällaisia syysillan mietteitä, joita varmaan osittain pyörittelen vielä pitkään ennen kuin mitään valmista syntyy. Katsotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti