torstai 16. elokuuta 2012

Mitä voi tehdä yhdestä lankavyyhdestä?

Olen tainnut kertoakin, että kaappeja siivoillessani löysin vanhoja lankoja, toisia pienempiä, toisia suurempia määriä. Joskus reippaat kymmenen vuotta sitten kudoin (meilläpäin ei neulottu!) sukkia ja puseroita ja ilmeisesti aioin kutoa enemmänkin. Innostus lopahti, kun sukututkimus alkoi viedä yhä enemmän aikaa. Jälkikasvullekaan eivät enää äitin tekemät sukat kelvanneet, piti olla kaupasta ostetut urheilusukat. No, aikansa kutakin.

Langat löydettyäni olen yrittänyt nyt saada niistä jotakin aikaan. Muutama projekti on valmiina, muutamasta on valmiit suunnitelmat. Nyt tyydyn tekemään lähinnä itselleni ja virkkaamalla. Kutominen jumittaa niskan. Varmaan väärä tekniikka. Muutamalle naispuoliselle sukulaiselle olen vienyt tekeleitäni tuliaiseksi. Lahjahevosen suuhunhan ei ole katsomista. Tavoitteena on päästä kaikista langoista eroon. Tämä ei ole mikään käsityöblogi, joten en aio esitellä aikaansaannoksiani täällä.


Ongelmaksi uhkaa muodostua tämä laatikko. Erivärisiä ja erilaisia lankoja yksi vyyhti kutakin (vain päällimmäiset näkyvät kuvassa). Vai pitäisikö sanoa lankakerä? Olen niin vanha, että minusta vyyhti on jotain sellaista, mikä syntyy vyyhdinpuulla. Useimmat langat ovat sellaisia, ettei kyseistä merkkiä enää valmisteta. Kaupasta on siis turha lähteä etsimään lisää. Värimaailmakin on vähän mitä sattuu. Yhdisteleminen on haastavaa.

Vinkkejä otetaan siis vastaan. Pitäisi olla helppotöinen, mielellään lahjaksi sopiva tuote, johon yksi lankakerä riittäisi. Idea riittää, tarkempia ohjeita voin kaivaa verkosta esiin.

2 kommenttia:

  1. Ehdottaisin kämmekkäitä. Niitä voi pitää sinällään tai vaikkapa sormikkaiden päällä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä. Yhdet sellaiset olen jo lahjaksi tehnytkin. Pitänee ilahduttaa muitakin...

    VastaaPoista