perjantai 27. heinäkuuta 2012

Kuinka monta sähköpostiosoitetta tarvitaan?

Minulla on aktiivisessa käytössä neljä sähköpostiosoitetta. Työpostin lisäksi yritän pitää erillään tärkeän ja vähemmän tärkeän yksityisen sähköpostin. Tärkeämmälle yksityispostille pidän kahta osoitetta. Osin, koska varsinaisen osoitteeni ylläpito kysyy toista, varmistavaa osoitetta. Lähtetän tästä varaosoitteesta joskus myös sukututkimusaiheisia viestejä henkilöille, jotka ovat minulle täysin tuntemattomia. Ehkä olen turhankin varovainen. Toisaalta on tilastollisesti kohtuullisen todennäköistä kohdata myös sukututkimusympyröissä hiukan epämiellyttäviä ihmisiä. Tähän saakka mitään kovin pahaa ei ole tullut vastaan.

Joskus verkossa liikkuessa tulee kirjaudutuksi erilaisiin palveluihin, sukututkimusaiheisiin ja muihin. Saatan myös innostua vastaamaan mielipidetiedusteluihin. Tätä käyttöä varten on sitten se kolmas yksityispostiosoite. Yritän pitää tarkkasti huolta, ettei sen kautta kulje mitään todella tärkeätä. Voin näin ollen jättää sen koska tahansa pois käytöstä, jos sitä kautta alkaa tulla roskapostia tai ikäviä viestejä. Aina voi hankkia uudet tunnukset johonkin toiseen palveluun.

Sähköpostin kuulemma pitäisi jäädä vähitellen pois käytöstä, koska viestintä siirtyy yhä enemmän sosialiseen mediaan. Omalla kohdallani näin ei ole käynyt. Ne, joiden kanssa vaihdan viestejä, liikkuvat aika laiskasti Facebookissa. Paljon nopeammin heidät tavoittaa sähköpostilla. Ikäiseni ihmiset kokevat sähköpostin jotenkin henkilökohtaisemmaksi yhteydenpidoksi. Siinä kehtaa kertoa sellaistakin, mitä ei seinälleen viitsi kirjoittaa. Ehkä olemme vanhanaikaisia, ehkä muutos ei vain vielä ole tavoittanut meitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti