torstai 21. helmikuuta 2013

Linkit talteen - mutta mihin?

Järjestelin pitkäksi venynyttä kirjanmerkkilistaani ja mietin samalla ongelmaa, joka tuntuu olevan pysyvä, ainakin omalla kohdallani. Kun seuraa keskustelupalstoja, blogeja ja sivustoja, jotka liittyvät sukutukimukseen, löytää usein linkkejä uusille mielenkiintoisille sivuille. Linkkejä tulee laitetuksi kirjanmerkkeihin tai tallennetuksi muuten. Kun sitten etsii tietoa jostakin sillä kertaa kiinnostavasta aiheesta, ei aiemmin muistiin laitettua linkkiä olekaan helppo löytää omista kokoelmista.

Olen toki kokeillut erilaisia ratkaisuja. Olen järjestellyt kirjanmerkkini hyvään järjestykseen kansioihin. Olen käyttänyt verkossa olevaa palvelua, taisi olla Delicious siihen aikaan. Olen jopa tallentanut linkkejä Wordilla omiin kansioihinsa. Mikään ei kuitenkaan tunnu oikein hyvin toimivalta. Kansioinnista huolimatta kirjanmerkeissäni on taas sekasotku. Deliciousin salasanan unohdin (tietysti!), sitäpaitsi palveluun hakeutumisessa on oma vaivansa. Ja vaikka kuinka fiksusti nimeän word-tiedostoni, ei niiden löytäminen ole jonkun ajan kuluttua helppoa.

Taitaakin olla niin, ettei pysyvää ratkaisua ole olemassa. Vähän kuten huusholli on välillä siivottava, on järjestystä pidettävä myös linkkien suhteen. Toimimattomia tulee samassa yhteydessä karsittua listoilta. Voisin kuitenkin taas yrittää luoda linkkilistan johonkin verkkopalveluun, olisihan se kätevä vierasta konetta käyttäessä. Jos nyt sitten muistaa sen salasanan. Siispä linkkikansioita järjestelemään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti