perjantai 25. heinäkuuta 2014

Esi-isän asuinsijoilla ja digitoitua Mouhijärveä

Kun viime viikolla reissasin, käväisin myös Tampereella. Henkikirjojen perusteella tiesin, että isoisoisoisäni asui Armonkalliolla osoitteessa Helenankatu 9. Pitihän seutu käydä tarkistamassa, vaikka etukäteen arvelin, ettei siellä ole 1900-luvun alun rakenuksia pystyssä. Arveluni osui oikeaan, paikalla oli uudehkoja ja vähän vanhempia kerrostaloja. Numeroa yhdeksän ei löytynyt. Ilmeisesti vanha tonttijako ei sopinut kerrostalorakentamiseen. Lisäksi seudulla on sekä Helenankatu että Helenankuja. Kujaa en 1900-luvun alun henkikirjoissa havainnut. Kadun päästä avautui näkymä Näsijärvelle, ehkäpä esi-isänikin ihaili sitä joskus, kun muilta kiireiltään ehti.

Kukapa tietää, ehkä kissallakin on ollut sukujuuria Armonkalliolla


Ilokseni huomasin, että Mouhijärven rippi- ja historiakirjoja on digitoitu 100 vuoden rajaan (useimmissa 1912) saakka. Kiitos ja kummarrus vapaaehtoiselle/vapaaehtoisille, jotka työn ovat tehneet. Homma ei ole ihan pieni hakemistoineen kaikkineen. Itseäni vähän hävettää, etten ole talkoisiin osallistunut. Joskus on ollut tilaisuus käyttää laitteistoa oman materiaalin digitoimiseen. Kovin vaikealta käyttö ei tuntunut, joten osaamattomuuttaankaan ei voi syyttää. 

Sukua on asustanut Mouhijärvellä jonkun verran. En ole vielä käynyt koko materiaalia läpi, mutta jo tähän mennessä on löytynyt lisätietoina esim. kuolinaikoja. Luultavasti myös vihittyjä tulee esiin. Sitten on porukkaa, joka seilasi edestakaisin Mouhijärven ja naapuriseurakuntien välillä. Pääseepähän heidän vaiheidensa selvittelyssä taas askelen eteenpäin. Tähän mennessä se on pysähtynyt Mouhijärven puuttuviin tietoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti