torstai 7. kesäkuuta 2012

Sukututkimus lahjaksi?

Kuten aiemmin kerroin, olen tutkimassa erään tuttavani sukua antaakseni hänelle syntymäpäivälahjaksi selvityksen hänen suvustaan. Tutkiminen on sinänsä sujunut hyvin, muutama sivupersoona katoaa jäljettömiin, mutta sehän ei ole tavatonta. Päähenkilöitä pystyy hyvin seuraamaan. Kovin ovat olleet mallikelpoisia kansalaisia, huomautuksia rikkeistä tai rikoksista ei juurikaan ole. Jotain lisätietoa olen kuitenkin suvusta kaivanut esille, joten ihan pelkkiä sukutauluja ei tarvitse lahjaksi antaa.

Nyt on tullut aika miettiä, missä muodossa lahjan annan. Sukutaulut tietysti ja vähän tekstiä ympärille. Olen kuitenkin alkanut pohtia, yrittäisinkö tehdä jonkinlaisen sukupuun. Olen verkosta etsinyt pohjia. Sukututkimusohjelmallanikin jotain saa aikaan. Kaikissa löytämissäni on kuitenkin se ongelma, ettei esipolvien esittäminen laajasti oikein onnistu. Kukapa tykkäisi puusta, jossa on valtava juuristo ja sitten vain hiukan oksia. Haluaisin kuitenkin kohdehenkilön kaikki (löytämäni) esipolvet näkyviin. Hänellä on lapsia ja lastenlapsia, mutta jälkipolvien määrä ei ole suuren suuri. Siksi puu näyttäisi hiukan kummalliselta.

Uusin idea on jonkinlainen kauniille pohjalle (puu, metsä, maisema?) tehty esipolvikaavio. Sopivia kuvia saa nyt kesäaikaan omallakin kameralla. Varsinaisen kaavion tekisin sukututkimusohjelmalla. Näiden kahden yhdistäminen perustoimisto-ohjelmilla voi olla hiukan haasteellista. Kaavio pitäisi jossakin painattaa julistekokoon.  Tai sitten voisi ostaa julisteen ja tarroja ja kirjoitella käsin. Jos joku lukijoista osaa antaa hyviä vinkkejä, otan ne kiitollisena vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti