torstai 20. syyskuuta 2012

Sukupuu ilman puuta

Taisin aiemmassa tekstissä kertoakin eräälle tuttavalle lahjaksi tekemästäni sukututkimuksesta. Olen kovasti pähkäillyt, missä muodossa esittäisin hänelle tulokset. Haluaisin jotain vähän näyttävämpää, onhan kyseessä hänen merkkipäivänsä. En ole päivittänyt sukututkimusohjelmaani (SukuJutut) pitkään aikaan, enkä siis saa siitä ulos sukupuuta. 

Tiedän, että verkosta saisi ilmaisia sukututkimusohjelmia, joissa sukupuun tekeminen olisi mahdollista. En kuitenkaan halua tehdä sitä verkkoon, mikä näyttää useimmissa olevan vaatimuksena. Ohjelmissa kai olisi mahdollista rajoittaa sukupuun näkyvyyttä, mutta silti olen nettisukupuiden suhteen hiukan epäileväinen. Ja kysymys on lisäksi toisen suvusta, ei omastani.

Seuraavaksi rupesin etsimään verkosta sukupuupohjia. Niitä löytyi jonkin verran, useimmat ihan kohtuulliseen hintaan. Kuitenkaan mikään niistä ei oikein innostanut. Joko ne oli tarkoitettu lapsille tai sitten värit eivät miellyttäneet tai jotain muuta oli pielessä. Taidan olla liian vaativainen. Ehkä myös nimien kirjoitteleminen tarralapuille tuntui työläältä.

Nyt olen sitten päätynyt Excel-pohjaan. Löysin valmiin mallin (Microsoftin sivuilta!) ja nyt olen sitä vähän muokannut. Puuta en siihen kuitenkaan ole saanut sijoitettua. Kokeilin muutamaa omaa (puu)valokuvaa taustakuvaksi, kunnes tajusin, ettei taustakuva taida tulostua. Nyt minulla sitten on muuten tyhjäksi jäävässä nurkassa jonkinlainen köynnös. Ehkä sukua voi ajatella eri suuntiin kiemurtelevana köynnöksenäkin. Lopullinen sukutaulu ei vielä ole. Laittaisin siitä kuvan tähän, mutta tekijänoikeudet eivät taida sallia julkaisemista. Kun saan taulun mieleisekseni, painatan sen hyvälle paperille. Toivottavasti se miellyttää lahjan saajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti