tiistai 22. tammikuuta 2013

Päiväkirjani osa 3

En teksteissäni pelkästään haikaillut ihastusten perään tai murehtinut omaa ulkonäköäni. Seurasin myös aikaani. Eniten on kirjoitusta syntynyt musiikkiin ja muusikoihin liittyen. Ensin suosikkinani oli Beatles:
"George ja Pattie ovat menneet naimisiin. George on tietysti George Harrison, beatle. Kolme beatlea on nyt naimisissa, vain Paul on enää vapaana."
Sitten  Rollin Stones syrjäytti aiemman ihanteen:
" Rollareista pidän siksi, että heillä on kova, jyräävä tyyli tai soundi musiikissaan. Ja osaksi siksi, että aikuiset eivät pidä heistä. Mickillä on ihana raaka ääni."
Ainakin olin rehellinen musiikkikriitikko tuohon aikaan. Kukapa olisi tuolloin uskonut, että osittain sama porukka on kasassa vielä 47 vuoden kuluttua. 

Joitakin kommentteja löytyy myös maailman tapahtumista:
"Minä en oikein tiedä, mitä ajatella. On tapahtunut niin paljon maailmalla. Ranskassa Lyonissa on suuri tulipalo, Sveitsissä lumivyöry, Agadirissa pieniä maanjäristyksiä, Vietnamissa sota ja Ylä-Voltassa vallankaappauksia jne. Minusta on kamala ajatella Vietnamin sotaa. Kun näkee kuvia näistä laihoista raukoista, tulee väkisinkin ajatelleeksi, kuinka kipeästi he tarvitsisivat nekin vähät tulot ja ruoat, jotka nyt tuhoutuvat, kun kaksi suurvaltaa sotivat heidän riisiviljelyksillään."
Hm, viittaankohan toisella suurvallalla Neuvostoliittoon vai Kiinan? Ne maathan avustivat Pohjois-Vietnamia ja Vietkongin sissejä sotilaallisesti.

Mutta palataan Suomeen ja kulttuuriin:
"Keväällä ja kesällä oli se Hannu Salaman juttu. En tiedä, mistä johtuu, mutta sympatiani ovat kokonaan hänen puolellaan. En ole kylläkään lukenut "Juhannustansseja".
Noin siis 14-vuotias mietti kirjasodasta. Nyt päiväkirjani kannet menevät kiinni lopullisesti. Joskus tulevaisuudessa kerron teille, mitä herttainen, kansakouluaikainen Muistojen kirja pitää sisällään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti