keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

1940 Census - vielä ei tärpännyt

Eilen pääsin tutkimaan USA:n vuoden 1940 väestölaskennan tietoja Ancestryn sivuilta. Sivuilla on tietoja vasta 19 osavaltiosta, mutta niitä käsittääkseni lisätään jatkuvasti. Omalta osaltani osumia ei vielä tullut. Minnesota, jonne meni paljon suomalaisia, puuttuu toistaiseksi kokonaan. Oregoniakaan ei  löydy. New Yorkin kaupungista on joitakin osia valmiina, mutta ei niitä, joita etsin. Pitää siis odotella. 

Haku ei vielä toimi lainkaan, mutta kuvia väestölaskentalomakkeista voi selata. Tutkittavien asuinpaikka pitää siis tietää melko tarkkaan, muuten joutuu käymään läpi paljon sivuja. Aiempia väestölaskentoja voi käyttää apuna asuinpaikan määrityksessä, jos on maksanut Ancestryn maksun tai tallentanut tietoja silloin, kun ne ovat olleet vapaasti luettavissa. Saapa nähdä, säilyykö tämä väestönlaskenta vapaassa käytössä sittenkin, kun tiedot on tallennettu hakutietokantaan.

Olen yrittänyt seurata kotikylältäni 1900-luvun alkuvuosina Amerikkaan lähteneiden vaiheita. Ancestry on tähän ollut paras apuväline. Sen maksua en ole maksanut, mutta olen käyttänyt hyväksi niitä aikoja, kun tietoja on voinut katsoa vapaasti. Uudet väestönlaskentatiedot saattavat tuoda lisätietoa näistä silloin jo kolmisenkymmentä vuotta valtameren takana asuneista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti