sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Vanhoja siirtolaislinkkejä

Kun kerran rupesin selaimen suosikkeja perkaamaan, niin katsotaan nyt sitten hiukan muitakin vanhoja linkkejä. Nämä liittyvät lähinnä siirtolaisuuteen ja Kanadan Ontarioon. Monestihan käy niin, että jokin sivusto katoaa verkosta kokonaan. Sukututkimuspuolella näyttää ainakin Amerikan mantereella  isompi, usein kaupallinen toimija nielaisevan pienemmän vapaaehtoisvoimin ylläpidetyn. 

Jude's Family & Local History Website näyttää nykyisin toimivan Rootswebin alaisuudessa. Sivustolta voi suositella ainakin Thunder Bayn alueen muistokirjoituksia niille, joiden sukulaisia on aikoinaan muuttanut Fort Williamiin tai Port Arthuriin Kanadaan. Osa aineistosta on siirtynyt Thunder Bay Public Libraryn sivuille ja Kanadan väestönlaskentatietoja taitaa tällä hetkellä parhaiten olla Ancestry.ca:n tietokannoissa, ainakin vuoden 1921 väestönlaskenta jopa vapaasti katsottavissa, tosin taitaa vaatia kirjautumisen.

Hiukan samanlaisen kohtalon on kokenut Ontario Marriage Registrations, 1800-1927. Sen ylläpitäjä valittelee hakukoneen jäämistä pois sivustolta, sellaisesta kun pitäisi maksaa Rootswebille/Ancestrylle. Sivuston siirtymistä muulle alustalle luvataan. Avioliiton solmineiden tiedot löytyvät silti edelleen vuosien ja piirikuntien mukaan järjestettynä. Paljon on suomalaisnimiä tuossakin joukossa.

Ontario Gen Web's Census Project on koonnut sivuilleen puhtaaksi kirjoitettuja luetteloita Kanadan väestönlaskennoista 1790 - 1911. Rootsweb/Ancestry näyttää olevan kuvioissa mukana sielläkin. Muistelen, että luetteloista olisi aiemmin ollut linkit alkuperäisiin kuviin. En ole kuitenkaan ihan varma tästä. Nyt linkki vie Library and Archives Canadan sivulle, josta kuvat kyllä löytyvät, mutta eivät tuossa annetun linkin takaa. Tämä sen sijaan toimii. OGW alkaakin olla sillä rajalla, että sen voisi poistaa suosikeista.

Melkoinen suomalaissivu kuvassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti