maanantai 24. marraskuuta 2014

Epäonnea metsästyksessä

Päädyin tähän omituiseen etsintään erään tuttavani kysymyksestä. Ei hän tietenkään tarkoittanut, että ryhtyisin mihinkään etsiskelyyn, mutta mikäpä sukututkijaa pidättelisi. Kyse on 1900-luvun puolella syntyneestä henkilöstä, joten jääköön nimet kertomatta. Tuon henkilön syntymäpaikka ei ollut tiedossa, mikä antaa tietenkin lisähaastetta etsimiselle. 

Osoittautui kuitenkin, että sukua oli tutkittu. Geni.com:ssa ja MyHeritagessa löytyi sukupuita, joihin etsittävä henkilö näyttäisi liittyvän. Kun en ole kumpaankaan kirjautunut, olivat näkymät tietysti varsin rajoitetut. Kirjasin kuitenkin henkilönimiä ylös ja yritin samalla hahmottaa, millainen sukupuu siellä taustalla voisi olla. Onneksi nimet olivat jossain määrin harvinaisia sekä etunimien että talon/torpan nimen osalta. Niinpä minulla olikin pian ketju, joka näytti nätisti ulottuvan 1800-luvun alkupuolelle niin, että Hiskin voisi ottaa avuksi.

Puu lienee antanut perheen asuinpaikalle nimensä. Lähde: pixabay

Ei kuitenkaan onnistanut. Joko sukupuut Genissä ja MyHeritagessa ovat pielessä tai olen ymmärtänyt ne väärin, perheet asuivat seurakunnissa, joista Hiskiin ei ole kastettuja tallennettu tai mahdollisesti ovatkin asuneet Ruotsin puolella. Amerikan mannerkin on mahdollinen, mutta silloin ainakin osan perheestä olisi pitänyt palata Suomeen. Myöskään FamilySearch ei löytänyt mitään, mistä olisi ollut apua. Harmittaa. Pian on pakko luovuttaa. Omaa tyhmyyttäni olen käyttänyt aikaa turhaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti