maanantai 25. heinäkuuta 2016

Jatkoa heinäkuun 1906 paikallisuutisille

Viimeksi kirjoittelin siitä, mitä Aamulehti uutisoi 22.7.1906 tapahtuneeksi Tampereella ja lähiseudulla. Seuraavassa jatkoa luettelolle:

Tehtaan (ilmeisesti Finlaysonin) kirkossa pidettiin jumalanpalvelus seuraavana päivänä eli maanantaina klo 6 i.p. Pastori Rautakorpi saarnasi.

Vuokramaksuja kaupungilta vuokratuista maa-aloista kannettiin Rahatoimikonttorilla 23. - 25.7. 

Pispalan W.P.K pani toimeen suuret arpajaiset omalla talollaan tuona päivänä klo 2. Niiden päätyttyä pidettiin iltama vaihtelevalla ohjelmalla alkaen klo 6. Myös kirvesmiesten ammattiosasto järjesti arpajaiset.

Kunnallismielisairaala oli päästänyt pois erään naispotilaan, joka oli aiemmin iskenyt miestään puukolla. Pian vapaaksi pääsyn jälkeen hän riehui taas puukon kanssa, mutta onneksi ilman osumia. Poliisi korjasi riehujan talteen. Lehti kyseli, miksi tämä oli ylipäätään päästetty vapaaksi. 

Tammelan oluttehdas ja sen ympäristö olivat lehden tietojen mukaan olleet "pahuuden lähteenä". Olutta vuoti virtanaan. Ympäristössä pyöri humalaisia miehiä aiheuttaen häiriötä. Vuoto oluttehtaalla? Valitettavasti teksti on skannauksessa jäänyt aika epätarkaksi.

Rukiinleikkuuta Kirvussa 1938. Lähde: Kirvu Säätiön galleria, lisenssi creative commons

Mainittakoon vielä, että Teiskossa oli alettu leikata ruista 19.7. muutamin paikoin ja muuallakin pitäjässä arveltiin tähän työhön ruvettavan alkuviikosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti