perjantai 22. heinäkuuta 2016

Tapahtui heinäkuussa 1906

Aamulehti kertoi 22.7.1906 Tampereen ja lähiseudun asioista seuraavaa:

Karamellitehdas oli vaihtanut omistajaa. Toiminimeksi tuli Leppänen ja kumppanit. Laajennus oli suunnitteilla.

Ajurikoulua pika-ajureita eli vossikoita varten oltiin perustamassa. Uutisessa sanottiin koulun alkavan täällä, siis mitä ilmeisimmin Tampereella. Hankkeessa oli mukana eläinsuojelusta harrastavia henkilöitä ja sen oli tarkoitus toimia poliisiviraston valvonnan alaisena. Lehti tuntui pitävän koulua tarpeellisena. Jostain lähteestä ehkä selviäisi, toimiko ajurikoulu todella ja kuinka pitkään sellainen oli olemassa. 

Otavalankadulla oli ollut tulipalon vaara. Tervaa oli  kuumennettu padassa, se oli kuohunut yli reunojen ja syttynyt palamaan. Palokunta oli tullut apuun.

Tampere 110 vuotta myöhemmin

Tampereen Willakutomo Tehdas Osakeyhtiö I. Ruuskanen ja kumppani halusi rakentaa tehdasrakennuksen VI kaupunginosaan tontille n:o 38.

Maistraatti hylkäsi erään talonomistajan anomuksen saada muuttaa tontillaan olevan vanhan saunarakennuksen pesutuvaksi. Saman kohtalon koki toisen talonomistajan anomus saada säilyttää vanha rakennus, joka oli hänen tontillaan. Molemmat tapaukset hylättiin rakennusjärjestyksen vastaisina. 

Maistraatin istunnossa oli työnjohtaja Santeri Wuorio ilmoittanut aikovansa ruveta harjoittamaan jalkineiden päällisten valmistelua ja nahkatavarain kauppaliikettä. Kyseessä oli elinkeinoilmoitus.

Käynnissä oli Evankeliumijuhla, suotuisalla säällä Termopylein kentällä, sateella Pellavatehtaan juhlasalissa.

Yllä muutamia Tampereen paikallisuutisia. Jatkoa jonkun toisen kerran. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti