tiistai 11. lokakuuta 2016

Matkalaisia 11.10.1906

Aamulehden tapa luetella kaupunkiin (lue Tampereelle) majoittuneita matkustavaisia on jo pitkään kiinnostanut minua. Kirjattiinko kaikki ilmoituksen täyttäneet? Entä jos ei halunnut liikkumiselleen julkisuutta? Joka tapauksessa 110 vuotta sitten oltiin liikkeellä niin lähialueilta kuin kauempaakin. Seuraavassa läheltä tulleet matkustavaiset: rouvat Hilden ja Peltonen Vesilahdelta, ylioppilas Jaakkola Mouhijärveltä, rouva Törnvall Hämeenkyröstä, neiti Kallio Orivedeltä, herra Huttunen Tampereelta, neidit Turppa ja Viendo(?) Mouhijärveltä, maanviljelijät Salmen Vilppulasta sekä Junila (?) ja Vänniä (?) Tyrväältä, Kivistö Ruovedeltä, Kauppila Hämeenkyröstä ja pankkivirkailija Lagerblad Tampereelta.

Majapaikkoja oli tarjolla neljä: ravintola Linnainen, Kyttälän Uusi Matkailia-Koti, ravintola Kaleva ja hotelli Bauer. Tuskinpa siinä kuitenkaan olivat kaupungin kaikki hotellit ja matkustajakodit. Pitää joskus tarkastella, mitä nimiä palstalla esiintyi. Vielä parempi olisi kaivaa esille tuon vuoden puhelinluettelo, siis jos sellainen on olemassa. 

Jos kuva jatkuisi hiukan matkaa oikealle, oltaisiin entisen hotelli Bauerin kohdalla. Lähde: pixabay

Entä missä nämä hotellit ja matkustajakodit ovat sijainneet? Kyttälän Uusi Matkailia-Koti on ainakin ollut Kyttälässä. Olisiko sama, joka mainitaan Tampereelta, meinaan-blogissa? Jossa kosken itä- ja länsipuoli ovat jostain syystä väärin päin. No, kuitenkin jossain nykyisen Stockmannin takana liikuttaisiin. Hotelli Bauer löytyy samasta blogista ja myös Tampere wanhoissa postikorteissa-blogista. Nykyisen Scandic Cityn, aiemman Emmauksen paikalta. Ravintola Kalevan etsiminen verkkohaulla näyttää antavan tulokseksi lähinnä myöhemmin rakennetun samannimisen kaupungisosan ravintoloita. Linnainenkin tuntuu olevan Googlelle tuntematon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti