keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Vanha rouva boikotoi

Stockmannilla on taas menossa Hullut Päivät. Luettelo jaettiin muutama päivä sitten. Selasin sen läpi, mutta minulle ei tuntunut löytyvän mitään. Kuten monesti ennenkin, luettelon vaatetarjonta lähes pelkästään ärsytti. Langanlaihojen mannekiinien yllä hyvältä näyttäviä asuja on vaikea kuvitella esimerkiksi minun ylleni, vaikka painoindeksini on ihan normaali. Mitä onkaan tarjolla ikäryhmälle 50 - 70? Tuskin mitään, takkeja lukuunottamatta. Ilmeisesti emme kiinnosta Stockmannia emmekä juuri muitakaan liikkeitä.

Joskus vielä kävelen vaateosastolle ja vietän siellä pari tuntia tutkimusta tehden. Kirjaan ylös, kuinka monta luettelon vaatteisiin sopivaa asiakasta näen. Uskallan nimittäin väittää, ettei sellaisia ole edes puolta asiakaskunnasta. No, jonkin vaatteen isompi koko saattaa passata, mutta useimmat vanhemmista naisasiakkaista - joita kuitenkin on aika paljon - jää nuolemaan näppejään. Tai yrittää epätoivoisesti ahtautua vaatteisiin, jotka on suunniteltu ihan erilaiselle vartalolle. 

Ok, onhan Hulluilla Päivillä muutakin kuin vaatteita. Itsekin olen joskus ostanut elektroniikkaa mielestäni edullisesti. Eikä vika ole pelkästään Stockmannin. Myös muiden liikeiden kuvastot ovat yhtä ärsyttäviä. Ehkä suunnittelijat voisivat katsoa kadulla ympärilleen. Eletty elämä näkyy, vaikka itsestään pitäisikin huolta. Ja saakin näkyä!

Haluaisin heittää liikeidean aikuisille naisille tarkoitettuja vaatteita vaikkapa verkossa myyvästä liikkeestä. Vaatteiden pitäisi olla hinnaltaan kohtuullisia, mutta ihan halvimpien kanssa ei tarvitse kilpailla, jos laatu on kohdallaan. Kokoja pitäisi olla ainakin 38:sta lähtien, ei siis pelkästään isojen tyttöjen vaatteita. Muodikkuutta pitäisi olla, mutta aivan pintamuotia ei tarvitse seurata. Jos verkossa toimitaan, pitäisi vaatteiden tarkat mitat olla näkyvissä, jotta palautuksia tulisi mahdollisimman vähän. Lisäksi tarvitaan hyvät kuvat vaatteesta monesta suunnasta niin, että yksityiskohdat näkyvät. Ikäryhmälläni on yleensä kohtuulliset tulot. Miksi meidän vaatettamisemme ei kiinnosta ketään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti