maanantai 16. kesäkuuta 2014

Facebookissa vai missä?

Tähän blogiin tai oikeastaan Googlen Blogger-palveluun liittyy joitakin asioista, joihin en ole ollut oikein tyytyväinen. Asiaa olisi kieltämättä voinut auttaa lukemalla ohjeet, joita tässäkin palvelussa lienee sivukaupalla. Siinä se ongelma juuri onkin, kuka jaksaa etsiä ohjeista tarvitsemansa tiedon, kun se hukkuu kaikenlaisen muun datan joukkoon. Usein tiedon saa nopeammin laittamalla hakukoneeseen kysymyksen.

Mutta varsinaiseen asiaan. Olen ensinnäkin tyytymätön siihen, että kommentteihin ei voi tehdä linkkejä. Siis ainakaan tässä minun versiossani. Voi olla, että asetuksia säätämällä sellainen olisi mahdollista, mutta kyllä mahdollisuuden pitäisi kuulua perussettiin. Toinen asia, johon ei ainakaan nopeaa vastausta Bloggerista löydy, ovat yksityisviestit. Varsinkin meikäläiselle, joka pyrkii esiintymään anonyymisti, sellainen mahdollisuus olisi tärkeä. Jonkun kommenttiin kun ei oikein viitsi vastata, että lähetäpä sähköpostia siihen ja siihen osoitteeseen.

Daniel Nyblinin kuva Fredrik Ahlstedtin maalauksesta Malakias

Vaatimattomille ongelmilleni tietysti löytyy ratkaisuja. Yksinkertaisinta varmaan olisi hankkia anonyymi sähköpostiosoite. Niitähän verkosta kyllä löytyy. Äskettäin innostuin tutkimaan Facebook-sivun tekemistä. Siellähän voi laittaa yksityisiä viestejä. Facebookissa toki olen omalla nimelläni. Pitäisikö minun laatia sillä nimellä myös blogille Facebook-sivu vai paljastanko siinä samalla nimeni? Vai pitäisikö rekisteröityä vaikka Annelin Ajatuksina? Odottelen kommentteja niiltä lukijoilta, joilla on kokemusta näistä. Lisäksi pyydän hiukan kärsivällisyyttä niiltä, joiden kommentteihin en oikein voi nyt anonyymisti vastata. Kommentteja odotellen.


7 kommenttia:

 1. 1) Kommenteilla on suora linkki. Kun olet Bloggerin hallintapuolella ja menet kommentteihin, on jokaisen alla uniikki linkki kyseiseen kommenttiin. Ja sama on kyseisen kommentin päivämääräkentässä blogin puolella. Jommankumman voi kopioida oikea-klikkaamalla linkin päällä ja valitsemalla "copy link location" tai mitä sama lieneekään suomeksi ja käyttää tarpeeseensa.

  Esimerkkinä yksi saamasi kommentti.

  2) Sähköpostilaatikko on tosiaan yksinkertainen ratkaisu, joka ei vaadi toiselta osapuolelta rekisteröitymistä eikä välttämättä oman henkilöllisyytensä (täydellistä) paljastamista.

  3) Omalla blogillani on FB-sivu - muistaakseni yleisön pyynnöstä. Sitä kautta voi blogille (eli minulle) tosiaan lähettää yksityisviestejä ja vastaajana on "blogi". Viestijät näkyvät minulle FB-profiileillaan, joten jos pitäisin anonyymia blogia oltaisiin minusta hassussa tilanteessa, jossa salaisin oman henkilöllisyyteni, mutta tuntisin toisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kirjoitin epätarkasti. Tarkoitin, ettei kommenttitekstiin voi tehdä linkkiä vaikka Digitaaliarkiston sivulle. Olen mielestäni kokeillut html-koodillakin. Sinulla niitä kyllä tuossa on, joten on se näköjään mahdollista.

   Poista
  2. Kyllä minulla on aina onnistunut. Vaatii tosiaan HTML-tägityksen.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Näköjään toimii, lienen unohtanut jonkun väkäsen pois aiemmalla yrityksellä. Silti pieni editori olisi kiva, läheskään kaikki eivät viitsi ruveta tägejä väsäämään.

   Poista
 3. Minä avasin sähköpostiosoitteen nimellä paulan.blogiposti, joka on blogin sivulla näkyvissä. Sitä voin käyttää anonyymisti, vaikka kyllä sitten laitan koko nimeni näkyviin, kun vastaan yksityisviesteihin sähköpostilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päädyin samaan ratkaisuun. Eli minut tavoittaa luukku.comin osoitteesta annelin_ajatuksia. Jossain vaiheessa se on tarkoitus laittaa myös blogisivulle. Toki vastaan sitten omalla nimelläni.

   Poista