perjantai 10. toukokuuta 2013

Niukasti sukututkijablogaajia?

Viestiketjussa "Sukututkijoiden blogit - täydennystä?" Suku Forumilla etsittiin päivittyviä yksityisten sukututkijoiden blogeja. Jos mukaan lasketaan myös aloittaja Kaisa Kyläkosken historiablogi, saatiin kokoon 14 sukututkimusta sivuavaa blogia. Lisäksi tulevat muutamien järjestöjen blogit. Varmaan verkon uumenissa piileksii joitakin blogeja, joita kukaan ei huomannut/halunnut mainostaa Suku Forumilla. Listasin nuo esille tulleet tuohon viereiseen linkkilistaan, jonka samalla laitoin aakkosjärjestykseen. Vaikka en itse ehdi ihan kaikkia niitä aktiivisesti seuraamaan, olkoot esillä tuossa ihan kannustuksen vuoksi.Sukututkijoita lienee maassa tuhansia. Siihen nähden blogaajien määrä tuntuu vähäiseltä. Ruoka-, muoti- ja käsityöblogeja tuntuu verkossa riittävän. On kai niissä tietysti harrastajamäärätkin isompia. Mainituilla saattaa olla myös enemmän kaupallista merkitystä. Sukututkijat taitavat olla huonoja kuluttamaan. Matkustelukin on digitoinnin myötä vähentynyt kovasti. Harrastajien ikärakenteellakin voi olla merkitystä.

Aika monet aktiiviset sukututkijat ovat laittaneet verkkoon sukututkimussivunsa. Monet myös osallistuvat innokkaasti sukututkimusaiheisiin keskusteluihin verkossa. Ehkä he eivät tunne näiden lisäksi tarvetta blogikirjoitteluun. Jos en olisi tähän mennessä vielä julkaissut mitään, pyrkisin jotenkin yhdistämään sukusivut ja blogin kirjoittamisen. Mahdollisuuksia olisi useampiakin, jos olen oikein ymmärtänyt. Kun sivut kuitenkin ovat "valmiit", en toistaiseksi viitsi ruveta tekemään isoja muutoksia.

3 kommenttia:

 1. Jotakin kirjoittelen sukuasioista minäkin, muuta harrastesisältöä on ollut useammin runsaammin, sitäkin aika harvakseen viime aikoina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoja käsityöblogeja sinulla. Laitatko tiedoksi sen blogin nimen, jossa käsittelet sukuasioita, niin lisään sen tuohon linkkilistaan.

   Poista
 2. Hajamietteitä Pöljältä on paikallis/henkilöhistoriallinen enemmän kuin sukututkimuksellinen, mutta suosittelen. Opettajat osaavat kirjoittaa...

  VastaaPoista