torstai 16. kesäkuuta 2011

Kirpparikuvia

Vuosia sitten löysin kirpputorilta kaksi vanhaa valokuvakehystä, joihin ihastuin. Niissä on nyt sukulaisteni valokuvat. Kehykset eivät kuitenkaan olleet tyhjät, vaan kummankin sisällä poseerasi arvokkaan näköinen herrasmies. Nimetkin oli merkitty kuviin. Kuvat ovat siitä saakka olleet  kaapin hyllyllä. Nyt laitan ne tänne näkyville.Sen verran googlasin tuota Nummelan parantolaa, että se oli maan vanhimpia tuberkuloosiparantoloita, perustettu muistaakseni 1903.

2 kommenttia:

  1. Ovatko nämä ns. visiittikortteja, entisajan käyntikortteja, jota vaihdeltiin ystävien kesken. Sain appiukoltani hänen tätiensä valokuvakokoelmat ja niissä on monta tämäntapaista pikkukuvaa. Useimmat ovat kuitenkin tuntemattomista henkilöistä, mutta mukavia silti. Jotain niille vielä keksin..

    VastaaPoista
  2. Kyllä ne käyntikorttikuvia ovat, vaikka tuo toinen, ulkona otettu, ei oikein aiheeltaan sellaista vastaakaan. Kunnon käyntikorttikuvassahan pönötettiin tärkeän näköisenä valokuvaajan studiossa. Molemmat kuvat lienee otettu vuoden 1920 aikoihin, ehkä kuvat muuttuivat ajan oloon vähän vapaamuotoisemmiksi.

    VastaaPoista