sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Kirjeenvaihtokavereita

Muistaakohan kukaan muu olleensa kirjeenvaihdossa ulkomaisten nuorten kanssa 60-luvulla? Tämä tuli mieleeni, kun selasin vanhaa valokuva-albumia. Siellä oli skotlantilaisen tytön kuva. Taisimme kirjoitella toisillemme useiden vuosien ajan. Lisäksi minulla oli kirjeenvaihtokaveri ainakin Ranskassa.

Kaverit taisivat järjestyä koulun kautta. Jos oikein muistan, jokin järjestö, mahdollisesti Youth for Understanding, organisoi tätä toimintaa. Kirjeenvaihtoa käytiin englannin kielellä. Skotlantilaistytöltä muistan oppineeni sellaisia sanontoja, joita kouluenglanti ei siihen aikaan pitänyt sisällään.

Olisi mukavaa löytää vielä nuo kirjeet, mutta ne ovat kyllä palaneet poroksi siinä vaiheessa, kun muutin pois lapsuudenkodista. Vielä  hauskempaa olisi saada kontakti noihin kirjeenvaihtokavereihin ja kuulla, miten heidän elämänsä on sujunut. Kun nimet ovat hukassa, ei taida verkostakaan olla apua. Jostakin luin, että YFU:n arkistot ovat nykyisin Kansallisarkistossa. Taitaa silti olla liian suuri urakka lähteä  45 vuoden takaista kirjeenvaihtokaveria sieltä etsimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti