torstai 29. joulukuuta 2011

Tyhmiä kysymyksiä

Jatkan aiempaa myrsky-teemaa muutamilla kysymyksillä, jotka  ovat nousseet mieleeni, amatööri kun olen näissä kaikenlaisissa kriisiasioissa.

Olisiko puhelinoperaattorien ihan mahdotonta selvittää, mitkä linkit heillä on ilman sähköä ja toimittaa niihin varavoimaa?

Jos sähkölinja joudutaan rakentamaan uudestaan, olisiko mahdollista saada jonkinlainen helposti pystytettävä mutta riittävän turvallinen väliaikaisratkaisu, jolla sähkövirtaa saataisiin esimerkiksi karjatiloille?

Onko kuntien sosialitoimella luettelot yksinasuvista vanhuksista ja muista mahdollisista avuntarvitsijoista, jotta heidän tilanteensa voidaan tarvittaessa käydä tarkistamassa, kun tiet saadaan auki?

Kyllä kai kaikki haja-asutusalueille rakentavat hankkivat sähköstä riippumattoman (vara)lämmitysjärjestelmän?

Karjatilalliset ovat yrittäjiä, eikö heidän pitäisi hankkia varavoimajärjestelmä vaikka yhteisvoimin, jos naapuritiloja on lähettyvillä?

Onko ihan pakko soittaa hätänumeroon sähkökatkon takia, jos kukaan ei ole vaarassa?

Onko kaupunkien sähkönjakelu turvattu niin, ettei verkkoa voi kaataa vaikka kyberhyökkäyksellä? Kerrostaloasunnot jäähtyvät aika nopeasti kovalla pakkasella ja satojentuhansien ihmisten majoittaminen jonnekin lämpimään alkaisi olla todella iso ongelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti