sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Urputusta ja huonoa omaatuntoa

Pidin pientä taukoa SVAR:n käytössä. Tänään sitten olisin tarkistanut yhden tiedon. Olivatkin ruotsalaiset menneet uusimaan Riksarkivetinsa sivut. No, löytyihän sieltä ainakin NAD, josta rupesin hakua tekemään. Eikö mitä, sehän jäi pyörimään, kunnes lopulta antoi virheilmoituksen. Takkuaa näköjään naapurinkin puolella uusittujen sivujen käyttöönotto. Onneksi SVAR:n vanhat sivut ovat edelleen verkossa (ensimmäisen linkin alareunassa) ja niiden kautta pääsin hoitamaan asiani. Ei tule pisteitä tästäkään uudistuksesta.

Pitkin kesää ja syksyä olen ihmetellyt, kun Historiallisen sanomalehtikirjaston haku toimii välillä miten sattuu. Tai haku varmaan toimii, mutta kun sitten jonkun löytyneen linkin avattuaan pyrkii takaisin hakutuloksiin, saattaakin päätyä takaisin tyhjään hakuun. Kesällä tilanne oli välillä heikompi, nyt navigointi onnistuu (hihasta vetäisten) 90-prosenttisesti. Hakutulosten kesken katkennut selailu harmittaa silti.

Olenko raportoinut havaitsemistani ongelmista? No, enpä ole. Ruotsin arkistolaitoksen virheilmoituksessa oli teksti, jonka mukaan virhe kirjautuu lokiin ja menee sitä kautta tiedoksi. Se on kyllä tekosyy, olen vain laiska. Poden sentään siitä huonoa omaatuntoa, ainakin hiukkasen. Samoin kuin siitä, etten jaksa vastata, kun joku pyytää apua esim. Suku Forumilla, vaikka toisinaan osaisinkin auttaa. Ihailen niitä, jotka jaksavat. Sähköpostilla tai henkilökohtaisilla viesteillä tulleisiin kysymyksiin yritän sentään vastata ellei ihan mahdottomia vaadita.

"Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista" ei taida oikein liittyä edellä olevaan tekstiin. Tässä kuitenkin pihlajanmarjakuva parin vuoden takaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti