Teatteritaloa puuhattiin. Kyseessä täytyi olla Tampereen Teatterin rakennus, koska Työväenteatterilla oli tilansa työväentalolla. Jutun mukaan kaupunki oli antanut teatteritaloyhtiölle arvokkaan tontin (varmaankin Keskustorin laidasta), mutta yhtiöltä puuttui rakentamiseen tarvittavaa pääomaa vielä 300 000 mk. Toimittaja oli mielestään keksinyt ratkaisun ongelmaan. Koska tontti oli tuon rahasumman arvoinen, piti yhtiön ottaa sitä vastaan lainaa, mieluiten Säästöpankista. En tiedä, miten rahoitus lopulta ratkesi, mutta talonsa teatteri sai parin vuoden päästä.
Tampereen Teatteri. Lähde: wikimedia
Rahojen kanssa oli ongelmia myös kaupungin yleisellä sairaalalla (ei siis mitään uutta auringon alla). Sairaala oli saanut uudet rakennukset, mutta määrärahaa niiden sisustamiseksi ja koneiden hankkimiseksi oli odoteltu valtiolta. Valtio ei kuitenkaan rahaa tarkoitukseen löytänyt. Sairaala uhkasi kutistua 12-paikkaiseksi puuparakissa toimivaksi laitokseksi. Tämänkään asian ratkeamisesta ei ole tietoa. Ehkä kaupunki kaivoi tarvittavan rahasumman jostakin.
Yksityisistä rakentamisista ja talokaupoistakin oli uutisoitu. Pankkivirkamies Lagerlund myi omistamansa talon 14. kaupunginosasta (Osmonmäki) pankinjohtaja Grönblomille. Talonomistaja Tarkka oli anonut maistraatilta vahvistusta piirustuksille, jotka oli laadittu neljänteen kaupunginosaan (Amuri) rakennettavia "uutisrakennuksia" varten.
Tuli mieleen (ei kovin omaperäinen) ajatus, että ne rakennukset, jotka omasta mielestä ovat olleet aina paikoillaan, ovat nekin joskus olleet uusia ja kenties kiisteltyjäkin. Kuten Tampereen tuomiokirkko maalauksineen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti