sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Antiikkimessuilla

Eilen kävin antiikkimessuilla. Niitä on täällä muutamat vuodessa, ja yleensä käyn niillä, jos vain mahdollista. Antiikilla tuntuu olevan monta määritelmää. Tarkasti ottaen messuilla on kai aika vähän varsinaista antiikkia, sitäkin enemmän Arabian posliinia ja Iittalan lasia 1940 - 1970-luvuilta. "Meilläkin oli tuollainen" on usein kuultu repliikki messuilla.

Käyn messuilla enemmänkin katselu- kuin ostomielessä. En ole keräilijä, ja vanhoja esineitä on jo tähän ikään ehtinyt kertyä itsellekin. Lahjaksi saatuja, itse ostettuja, sukulaisilta perittyjä. Kauniita esineitä on silti hauska katsella, vaikka niitä ei itselle ostaisikaan. 

Jaksan aina ihmetellä, mikä oikein sai meidät vaihtamaan kauniit puiset huonekalut kasaan lastulevyä, josta pitäisi itse koota jokin kapistus. Nousiko suomalaisen työn hinta todella niin korkeaksi, ettei tavallisella ihmisellä ole enää varaa ostaa valmiiksi tehtyä puista huonekalua? Vai halusiko teollisuus vain rationalisoida tuotantoaan ja minimoida kuljetuskustannuksia? Jos joskus voitan lotossa, kunnostutan ne muutamat vanhat puiset huonekalut, mitä omistan. 

On myönnettävä, että joskus messuilla houkutus käy liian suureksi ja ostan jotain pientä:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti