sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Maurin karmea pila

Tiesin aiemminkin, että Mauri kuoli 1911. Kuollessaan hän oli 31-vuotias. Jotenkin olin aina yhdistänyt hänen kuolemansa tuolloin niin yleiseen keuhkotautiin. Lehdestä sain kuitenkin lukea muuta.

Mauri asui perheineen rannikkokaupungissa. Hän oli ammatiltaan kirjansitoja. Elokuisena päivänä hän oli lähtenyt veneellä erään toisen miehen kanssa läheiseen saareen. Eväänä oli ollut ainakin konjakkia. Puolen yön aikoihin kaksikko oli palailemassa veneellä takaisin, kun Mauri oli kaverinsa kertoman mukaan yhtäkkiä sanonut "Mitä minä täällä teen olemassa?" ja hypännyt veteen. Kaverin avunhuudot toivat merisotilaita paikalle, mutta Mauria ei pimeässä yössä löydetty. Myöhemmin ruumis löytyi ja ruumiinavaus suoritettiin. Ilmeisesti mitään epäilyttävää ei siinä todettu.

Tekikö Mauri siis itsemurhan? Lehdessä arveltiin, että kyse oli juopuneen päähän pälkähtäneestä kujeesta, joka koitui kohtalokkaaksi. Mauri oli nimittäin hyvä uimari, ehkä hänen tarkoituksensa oli uida maihin ja samalla säikäyttää kaveri tempullaan. Hän oli aiemminkin harrastanut samantyyppistä seikkailemista. Hänellä ei tiettävästi ollut itsemurha-aikomuksia. Nautittu alkoholi ja jokin onneton sattuma vaikuttivat siihen, että temppu tällä kertaa päättyi huonosti.

Maurilla oli neljä lasta ja viides oli laitettu alulle vain vähän ennen hänen kuolemaansa. He jäivät nyt lesken elätettäviksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti