torstai 4. elokuuta 2011

Uudempia pöpöjä

Viimeksi kirjoitin influenssaviruksesta. Nyt sitten sain tehdä tuttavuutta uudemman viruksen kanssa, tosin onneksi olemattoman. Tiistai-iltana koneeni virustorjunta ilmoitti yhtäkkiä, että käyttämässäni sukututkimusohjelmassa SukuJutut on virus. Samalla virustorjunta poisti ohjelman. Arvasin kyllä heti, että ilmoitus on virheellinen. Ohjelma on ollut koneella alusta saakka (ja jo edelliselläkin) enkä käytä sitä verkossa. Muistaakseni se ei tässä minulla olevassa vanhassa versiossa ole edes mahdollista. 

Tilanne oli kuitenkin sikäli hankala, että sama toistui aina, kun yritin palauttaa ohjelman. Uudelleenasentaminen johti myös samaan lopputulokseen. Ei auttanut, vaikka yritin kertoa virustorjunnalle, ettei sen tule tarkistaa SukuJutut-kansiota. Otin yhteyttä F-Secureen, josta seuraavana päivänä vastattiin ja todettiin, että heidän päivityksensä oli virheellinen ja luvattiin korjata asia. Sittemmin asiasta on näkynyt tietoa myös verkossa, tiistai-iltana en löytänyt siitä vielä mitään.Vasta tänä aamuna virustorjunta päivittyi niin, että ohjelman pystyi asentamaan uudestaan. Onneksi tallennetut tiedot sentään säilyivät, niitä ei poistettu. Olisihan niistä tietysti ollut varmuuskopiotkin.

Luulisi, ettei ole kovin vaarallista olla parin päivän ajan tekemättä sukututkimusta. Keksin kyllä muuta tekemistä, vaikka olinkin tietysti juuri tähän kohtaan varannut aikaa Oriveden juurieni tarkistamiseen ja täydentämiseen. Silti tuntui jotenkin  kiusalliselta, kun ohjelma ei toiminut. Tietokoneen kanssa on tottunut nopeaan aikatauluun, jolloin pari päivääkin on pitkä aika. 

 Monikaan ei taida enää muistaa tätä tiedon tallennusvälinettä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti