torstai 4. heinäkuuta 2013

Autojen sukututkimusta

No, ehkä ei sentään. En harrasta autoja, vaikka toki usein sellaisella ajankin. Mieleeni ei tulisi ruveta selvittämään entisten autojemme vaiheita. Jotkut sukulaiseni ovat olleet innokkaita automiehiä jo 30-luvulla. Valokuviakin on olemassa, mutta vähemmän.

Taannoin arkistossa törmäsin ihan muuta etsiessäni moottoriajoneuvoluetteloon 30-luvulta. Siinä oli sukulaiseni auton rekisterinumero näkyvissä. Chevroletilla oli ajeltu. Näitä luetteloita näyttäisi olevan enemmänkin. Aika pienellä vaivalla voisi seurailla sukulaisen autoja. Ei ajoneuvoja ennen 60-lukua niin hirveästi maaseudulla ollut. Joissakin tapauksissa luettelosta jopa näkyi, kenelle auto oli myyty.

Minulla on hämärä mielikuva, että olen arkistossa nähnyt laatikoita, joissa näytti olevan etukannessa rekisterinumeroita. En laatikoita silloin aukaissut, joten en tiedä, mitä tietoa korteissa (?) on. Voisiko olla niin, että auton koko omistushistoria selviäisi kortista. Tosin katsoin selaamastani luettelosta, että joskus auto oli rekisterissä vain osan vuotta. Ilmeisesti tiet olivat ennen sotaa niin heikkokuntoisia, ettei talvikaudella kannattanut ajaa. Säilyiköhän rekisterinumero samana, kun auto otettiin uudelleen käyttöön?

Chevrolet vuosimallia 1941. Kuvaaja Randy von Lisky, Flickr.

Mitäkö sillä auton historialla sitten tekisin. Enpä tiedä. Ehkä siitä saisi muutaman virkkeen sukututkimussivuille. Edellyttäen tietysti, että silloinen kuljettaja on jo siirtynyt taivaallisille ajoradoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti