tiistai 30. heinäkuuta 2013

Roskapostia

Eilen vilkaisin sähköpostiani ja ilahduin, kun blogiteksteihin oli tullut peräti kolme kommenttia. Mutta heti huomasin, että lähettäjän nimi oli hiukan erikoinen. Ja itse teksti sitten: "Oletko velkaa ja tarvitset lainaa ratkaista teidän taloudelliset tarpeet tai haluat käynnistää uutta liiketoimintaa ja tarvitset rahoittaa? Palvelumme tarjoaa lainan korko on alhainen sekä yksilöiden ja yhteisöt. Hae nyt palvelujamme...". Hah, roskapostittaja oli iskenyt. Ei kai tuollaisella suomenkielellä kirjoitettuun tekstiin kukaan sorru uskomaan. Silti tietenkin poistin kommentit heti.

Olen toki huomannut blogin tilastoja katsoessani, että "vierailijoita" on kovin kummallisista osoitteista. Tiukasti olen varonut niitä klikkaamasta. Nyt sitten laitoin blogini kommentointiin sanavarmennuksen. Lisäksi paria viikkoa vanhempien tekstien kommentointi vaatii hyväksymisen. Itse en tuosta sanavarmennuksesta oikein tykkää. Usein jätän kommentoimatta, kun en viitsi ruveta tihrustamaan, mitä syheröä laatikossa oikein mahtaisi olla.

Ärsyttää. En usko, että kukaan olisi lähtenyt klikkailemaan kommenteissa annettua osoitetta sinä lyhyenä aikana, minkä se ehti olla näkyvissä. Silti harmittaa, että joutuu toimimaan roskapostittajien ehdoilla. Onhan spamia toki tullut silloin tällöin sähköpostiin, onneksi yleensä suoraan roskapostikansioon. Sellaisen ilmestyminen oman blogin kommentteihin ärsyttää jostain syystä enemmän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti